Rosa eller blått? Välj grönt!

EKObarn startades februari 2010 av Anki Löfgren som då kände att hon ville befria sina och andras barn från alla de gifter som oftast finns i icke-ekologiska kläder. Idag drivs sajten med samma mål och syfte av Jessica Slatter. Företaget innehar F skatt. Momsregistreringsnummer: SE731015200901 Adress: Ekobarn Katrinebergsvägen 191 146 49 Tullinge.

Varför ekologiska barnkläder? Är det värt det?

Svaret är enkelt. Det handlar om våra barns hälsa. Barns hud är tunnare vilket gör att de absorberar gifter och kemikalier lättare än vuxna.

En annan fördel är att du vet att arbetare som t ex jobbar med att skörda bomull inte utsätts för kemikalier som många gånger leder till att de drabbade dör i tidig ålder då de ständigt kommer i kontakt med bekämpningsmedel och andra gifter.

Produktionen av bomull står för hela 16% av hela den globala användningen av insektsbekämpningsmedel (Källa: Environmental Justice Foundation). Många gånger är det dessutom barn som tvingas arbeta under dessa hemska förhållanden. Sex av världens topp sju bomullsproducenter har rapporterats att de använder barn på bomullfälten. (Källa: Freesetglobal)

Dessa kemikalier utsätts vi med för som köper och bär dessa kläder. På de ekologiska plantagerna används istället andra insekter som naturligt bekämpar de insekter som skadar på bomullsplantan.

Det finns ännu fler fördelar än att kläderna är fria från gifter och att vi tar vårt sociala ansvar för omvärlden. Många upplever fördelar som att kläderna är tåligare och känns mjukare. Det kan bero på att den konventionella metoden utsätter bomullen för så många kemikalier, blekning, torkning, etc. innan den fraktas till fabriken.

Visst, det kan kosta lite mer initialt men det anser vi att det är värt. Vi är så pass säkra på det att om du inte är nöjd med ditt köp på Ekobarn.se har du full returrätt i upp till 60 dagar. Vi kräver ingen förklaring.

Skrämmande fakta om världens bomullsodling

162 000 liter vatten per svensk - Bara vår import till Sverige av bomullskläder kräver 162 000 liter vatten per svensk och år! Den siffran kan drastiskt minskas om vi köper bättre kvalitet och inte köper kläder tillverkade av bomull som besprutats. Källa: WWF

Kemikalierna vandrar vidare - Bomull är en mycket kemikaliekrävande gröda och odlingarna behöver årligen en fjärdedel av världens användning av insektsbekämpningsmedel och tiondel av ogräsmedlen. Giftet kan även följa med längre upp i näringskedjan och söker sig ut i vattendragen och ner till grundvattnet tillsammans med vatten från konstbevattning och kan på så vis förorena stora områden och påverka många sötvattenarter. Källa: WWF

”VÄLJ EKOLOGISKT odlad bomull och hög kvalité på kläderna så håller de längre.” - WWF

Drift & produktion:  Wikinggruppen